2012. január 27., péntek

Texas, yeah Texas!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a tél általában úgy jelenik meg az emberek elméjében, mint a sötétség, a hideg és a szomorú magány időszaka. Ennek ellenére itt még akkor is süt a nap, amikor nem, 72 Fahrenheit volt a kinti hőmérséklet és egy perc nyugtunk sincs mert folyamatosan partyzni "kell" :)
Ha pedig úgy gondolnánk, hogy itthon maradunk, beállítanak a szomszédok egy bérelt Ford-dal és a lehetőséggel, hogy ugorjunk már át Texasba egy kis bevásárlótúrára! Meg is tettük ám:

Welcome to Texas!


A kirándulás valójában El Paso-ba indult, de véletlenül - némi mennyiségű XX kromoszóma nyomására - végül csak a városszéli outlet center lett a végállomás. Gyerekek, ha láttatok már indokolatlanul nagy ruha- és cipő bevásárlóközpontot, akkor azt emeljétek x-edik hatványra, ahol x >= 87.23. Gyakorlatilag több tucat ruha- és cipőüzlet sorakozott fel egymás mellé, nyilvánvalóan csak azt nem lehetett kapni, amit kerestünk: síkesztyűt és sapkát. Nyilvánvalóan... ez most olyan, mintha az Antarktiszon micimackós bikinifelsőt akarnál venni akciós áron... Természetesen a candy factory és a chocolate factory sem maradhatott ki! Édesszájúak, kompromittáló képek következnek!

Akkor sorban: balra egy vattacukor automata; középen egy csináld-magad-nyalókagép; hátul pedig cukorka. Millió! :)

Kizárásos alapon: cukormázzal és csokiskeksszel bevont, karamellbe mártott alma! :P

Hogy mit láttunk még az úton? Először is magunkat!

...és a biztonság kedvéért még a tükörre is ki van írva, hogy az autók közelebb lehetnek, mint gondolnád!

Láttunk igazi sivatagi víztornyot!

Na, ez tényleg americum! :)


Továbbá láttuk magunk előtt a nagy semmit! :)


Na jó, volt egy hegy :)
Gondolom, kitaláltátok: semmit sem vettem :) Nyilvánvalóan az outlet nem az én világom, de elég jól elsétálgattam azt a másfél órát az üzletek tömkelegében. Ma este még azért elmentünk a már emlegetett petamarketbe, hogy a szükséges szajrét összekuporgassuk holnapra, a síelésre. 

Na, de ígértem még valamit mára, ez pedig az egyetemi kosármeccs! Nagyjából 3P-vel lehetne jellemezni az estét: Propaganda, Pompomlány és Popcorn :) Az, ami ezen az egyetemen, de ezek szerint az egész US területén zajlik sportpropaganda és néphülyítés terén, az egyszerűen szavakkal leírhatatlan. Kezdjük talán a stadion méretével:

Nagy.
Ez például a NMSU sportarénája... kb félig telt meg lelkes szurkolókkal, a mérkőzés menete pedig igencsak protokollszerűen zajlott. Egy nagyestélyibe bújt hölgy énekelte el a himnuszt, melyet büszkén hallgatunk, miközben a kék alapon csillagokkal teleszórt árpádsávos zászló felé fordítottuk üres tekintetünket.
Hagyományos kabalafigura-gyalázással folytatódott az est, hiszen a New Mexico State Aggies cowboya látványos módon felakasztotta a nevadaiak plüssmaciját. Fel is lógatták a stadion fölé:

Die ya bastard, eh!

Természetesen mindezt a százezertagú egyetemi fúvószenekar indulójára, és a győzelemre szomjazó megszállott szurkolótábor vad éljenzésére!

Ők már akkor itt voltak, amikor az arénát építették :)
Végre megérkeztek a pompomlányok! Alapvetően két típust különböztethetünk meg: akinek a mozdulatát az utca embere le tudja utánozni, és akiét nem. Íme azok, akikét még le lehet:


Táncbemutató a szünetben :)
Sajnos a szervezők félreértesültek arról, hogy mi melyik oldalon ülünk, így mondanom sem kell, hogy rossz irányt vettek a lánykák a produkció bemutatására, de azért így is igen látványosra sikerült a produkció :) Amúgy szépen is táncoltak :P
A meccs persze el is kezdődött és be is fejeződött, és jól ki is kaptunk, de ez nyilvánvalóan nem a legfontosabb részlet volt. Azért mutatok képet is:

Egyetemeink büszkeségei
Természetesen volt akrobatikus pompomság is, íme:

A meccs kezdetén
Itt még csak kóstolgatták a magasságot. Igazán csak a szünetben mutatták be, mi az igazi, na de itt már nekem is tériszonyom lett, pedig én csak egy széken ültem kedves társaságban...

Aki megtalálja a képen a lánykát, az kap tőle egy puszit az orcájára!
A szünetekben pedig szórakoztatták a népet zsonglőrök és egyéb szórakoztatóiparban dolgozó egyének, de az igazi cirkusz a pizzaosztogatás volt... amely társaság a leghangosabb volt - magyarul visított, mint a vágásra váró disznó - az kapott egy doboz pizzát az egyik kedves pompomlánytól. Ami pedig a pólókat illeti: a szintén leghangosabb társaság egy pólóval gazdagodott - volna, ha nem megy mellé, ugyanis mi voltunk a leghangosabbak - na de miért is ment mellé? Mert kéremszépen a rakétavető működésének elvén működő pneumatikus pólószóróval rosszul céloztak. Konkrétan kilőtték a ruhadarabot a közönség közé, miközben a kivetítőn a "MAKE SOME NOISE!" felirat jelent meg. Egyszerűen olyan hangulat uralkodott az arénában az egész mérkőzés alatt, hogy azt leírni - már megint - nem tudom szavakkal sem!
Most lassan elbúcsúzom, reggel korán kelünk. Szép napot az otthoniaknak, nektek most kezdődik! 
Egy kellemes képet azért még a végére hagyok: mi ezt csak medencében mertük megpróbálni eddig :)


2 megjegyzés:

  1. Cukooor. Én is. :D

    http://www.youtube.com/watch?v=jyjS2QaoQgM&feature=relmfu
    Az új általam felfedezett együttes U.S.A. című száma. ;)

    VálaszTörlés