2012. március 6., kedd

Egy tanulós hét... bizony ám!

Remélem, állva senki sem olvassa a blogot, mert netalán el talál ájulni a következő bejelentést látván: bizony, elkezdtünk tanulni! Méghozzá keményen és kíméletlenül, ám olyanok vagyunk, mint a sérüléséből gyógyuló atléta - testünk-lelkünk elszokott a tanulástól az elmúlt hetekben, de cudarul. Félreértés ne essék, projektünkön keményen dolgozunk, nekem április végére egy működő ingaegyensúlyozást kell bemutatnom, jövő hét végére egy teljes számítógépes szimulációval, szabályzással és dinamikai modellel. De megnyugtattak: bármit is számolok ki, esélytelen, hogy a valóságban működni fog. Erre a BME vajon miért nem készített fel előre? Továbbra is úgy gondolom - és senki ne érezze magát sértve - hogy a Környezetvédelmi Berendezések, Eljárások és még ki tudja mik helyett egy Csavarok Becsavarása és Kezünk Beolajozása órát beiktathattunk volna a tantervbe, zárójel bezárva. Félteni nem kell minket, kemények vagyunk, mint a krumplibogár - mondaná Zoli :)

Visszatérve a tanuláshoz, csütörtökön két ZH/kolokvium/midterm (hívja mindenki annak, aminek szereti - már ha lehet szeretni) vár ránk, és nyilván a 2 nap tanulás/felmérő szintet itt is tartjuk, szóval 2+2 azaz 4 nappal csütörtök előtt, vasárnap nyitottuk ki először a füzeteket. Most nyakig ülünk a képletekben, de már látszik az alagút vége, holnapra már egy A380-ast is elvezetünk autópilóta nélkül, csak figyeljetek!

Ami a hét eseményeit illeti, gondolom egyértelmű, hogy a tanulással egyenesen arányosan csökkent az említésre méltó dolgok száma - azért a hétvégét még rászántuk egy igazi "hámbólkirúgásra". Javier és Auréle, spanyol és francia társaink egy fergeteges kalap-partyt csaptak, melyre a megjelenés csak fejfedővel volt engedélyezett. A megjelent megközelítőleg ötven embert még a rendőrök is békén hagyták hajnali kettőig, de a buli részletekben még ötig folytatódott három további apartmanban. Néhány képet bemutatok fejfedőkről, emberekről és arcokról, jó szemezgetést!

Itt ajánlom figyelmetekbe Balázst. Ha megtaláljátok :)

Ez pedig a sombrero-party. Nagyon veszeljes :)

Ez pedig egy minden tekintetben vállalhatatlan kép, ezért is tettem ki :)
További képek Balázsnál vannak, de valamiért nem tudom most elérni, szóval marad egy új bejegyzés erre :)

A hét másik nagy eseménye csak röviden - Gábor már rugdos, mert megint le akar alázni StarCraft-ben - hogy megterveztük az utat, lefoglaltuk a szállásokat és átgondoltuk az életünket a tavaszi szünetre. Kéremszépen, a következő kép önmagáért beszél:

...és így...
Legyetek jók, a tesztek után jelentkezem :)