2012. január 22., vasárnap

新年快樂 - Boldog Új Évet!

Ez a hétvége is gyorsan elmúlt. Talán a legszebb az volt benne, hogy végre jó sokáig aludtunk, nem kellett 6-kor kelni TBC vizsgálatok vagy egyéb elfoglaltságok miatt. Cserébe 3ig voltunk fenn minden nap... hát igen, ilyen a diákfalu élete :)
Szombaton végre elmentünk megsasolni az autót, melyet kinéztünk. Csodás, mesés és Pontiac... és aranyszínű :) A baj az, hogy amerikai autó, és nehézkes lesz eladni, úgyhogy még azért keresünk, de már nem soká. 
Ami ezután jött, az az egyik legkellemesebb meglepetés volt ezidáig. Music center. De nem is akármilyen! Az emeleten 15(!) zongoraszoba található, hangszigetelten, egy pianínóval! Belépés ingyenes, halálra zongorázhatod magad, a kutyát nem érdekli :) Még válogatni is lehet, a ronggyá használt Kawaitól kezdve a vadiúj Yamaháig minden van :)
Hazafelé menet ráadásul hallottam, hogy egy zenekar próbál a nagyteremben (terem méret = cca 1000 fő, de lehet, több), és kiderült, hogy ma van a koncertjük. Üzenem kedves funky és jazz kedvelő barátaimnak, hogy repjegyet holnap vásárolni, mert ha ide beültök egy koncertre, haza nem akartok menni! :) 3 középiskolásokból álló big band játszott, de itt a lányok is úgy fújták a harsonát, mintha az életük függne tőle :)
Természetesen a foci sem maradhatott ki, ma este pedig szemeszternyitó party ingyen kajával... mondtam már, hogy szeretem ezt a helyet? :)
No, és a cím: kínai újév volt, ezt azért nem lehet ünnepelés nélkül hagyni! Teljes menüs ebéd a kínai alakulatnál a szomszéd diákfaluban, levestől desszertig, tradicionális nokedlivel és édes-savanyú mártással! A társaság pedig:

Az ünneplő társaság


Jövő héten már dolgozni is kéne... azért kedden este elmegyünk egy találkozóra, csütörtökön este New Mexico State Aggies vs Nevada Wolf Pack kosármeccs, lesöpörjük őket a pályáról, csak figyeljétek meg! :) Hétvégén elmegyünk síelni, ahogy anyu megjósolta, szerdán pedig a szomszéd épület ígért bulit... na, majd meglátjuk :)
Ja, és megtudtam, miért hívják New Mexico-t a varázslat/bűbáj földjének. Állítólag az államok közül itt a legváltozatosabb a természet, hiszen a sivatagtól a gazdag erdőkig gyakorlatilag minden megtalálható itt, és leírhatatlan mennyiségű természeti csodával rendelkezik! Az államban található a Grand Canyon egy kis része, a Navajo-lake, a White Sands fehérhomok-sivatag, az őskorból visszamaradt megkövült lábnyomok területe... egyszerűen varázslatos, tényleg :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése