2012. február 13., hétfő

Egy kis összefoglaló

Azok számára, akik már megörültek, hogy megevett egy kaktusz, rámdőlt egy fa, megfulladtam az esőtől vagy csak egyszerűen feltörölték velem az utcát a kartellesek, rossz hírem van: még élek s virágzom! Rózsabimbók nőttek az oldalamon és rózsaszín galambok telepedtek meg jobb vállam tájékán az Aerosmith "I don't wanna miss a thing" c. dalát dúdolva... nagyjából ezért nem írtam már napok óta bejegyzést, sorry - my bad :)
Itt az egész ország úgy készül a Valentin-napra, mintha a pápát várnák. A szupermarketek külön sorokat nyitottak a giccsnek, a holnapi kosármeccs látogatóit megkérték, rózsaszínben jelenjenek meg, a könyvesbolt csöpög a romantikus regényektől, a diákközösség pedig Anti Valentine's Day-t és Speed Dating-et szervez. Szóval készülnek, na :)
Az autó megvásárlása óta különösebb esemény nem történt, leszámítva Jinny, a koreai lány szülinapját - melyet a rendőrök többszöri riasztása miatt 3 különböző helyen tartottunk meg, az ünnepelt jelenléte nélkül természetesen :) - illetve a masszív sportolási élményeket.
Továbbá részt vettünk a Harlem Globetrotters show-ján... nos, azt a néphülyítést, amit ott láttunk, azt szerintem a világon sehol nem csinálják. Azon túl, hogy egy hatalmas kosárlabda show-t (nevezzük inkább cirkusznak) láthattunk, szem- és fültanúi lehettünk annak, hogyan működik az amerikai gépezet: egy ember a pálya közepén áll, és tapsol. Ezek után mindenki más is tapsol a nézőtéren. Egy ember a közepén azt mondja, énekeljük a We Will Rock You-t. Ezek után mindenki énekli a We Will Rock You-t. Egy ember középen azt mondja, hogy most mindenki ordítson torka szakadtából... stb. :)
Megjegyzem, a tapsot megérdemelte a Globetrotters, nagyon jól szórakoztunk. Sajnos semmilyen rögzítőeszközt nem tudtam bevinni, mutatok inkább egy rövid videót YouTube-ról:



Tulajdonképpen az este egy másodosztályú csapat porig alázásáról szót, sok-sok vicces mozdulattal, eszméletlen kosarakkal és iszonyatos mennyiségű hot doggal :)
Aztán: megérkezett az új társasjáték, juppi! :) Íme:

Rögtön az első kiegészítővel :)
Így most már 3 társasjátékot számlál teljes arzenálunk! :) Játszunk is velük rendesen, bár mostanában a férfitársadalom nagy része a számítógépes játékok felé húz... én ezt még mindig jobban élvezem, de néha egy-egy estére én is szívesen csatlakozom hozzájuk, elvégre az is egy szociális esemény, nem? :)
Fényképeztünk ma naplementét és egyéb szépségeket is, de egy kép sem sikerült igazán jóra - talán a napokban feljutunk a közeli dombra, és kiéljük magunkat :) Fényképeztem viszont vörös nap által megvilágított repülőket:

Kettő van! :)
...továbbá Gábort sivatagi művészfotóban:

Küldöm Valentin-napra minden kedves lyány ismerősömnek :)
...és Gábort Rubik-kocka művészfotóban:

Próbálkozásnak jó volt :)
Majd' elfelejtettem: voltunk Lions Club jótékonysági programon: kérem szépen, szemüvegeket szortíroztunk és csomagoltunk. 10-en nagyjából 3068 darabot! :) Kb. 2 órát tartott a dolog, de nagyon jól szórakoztunk, ha egyszer az életben lesz alkalmatok, beszélgessetek el az idősebb amerikai bácsikákkal! Volt olyan, hogy le kellett tenni a szemüveget a kezemből, mert úgy nevettem :) Képet erről később tudok majd csak küldeni, de bepótolom! Továbbá megkóstoltuk az ún. Pecan-t, ami az itteni dióféle, 160 fajtája létezik, hasonló az íze az otthoni dióhoz, csak kicsit édesebb és nem csinálnak belőle likőrt :)
Ennyi. A közeljövőben gépjárműügyi hivatal, fegyvershow és egy hegyi kirándulás vár reánk, de gőzerővel készülünk Miami és New Orleans látogatására is! :)
Legyetek jók, most már minnyá tavasz van! :)