2012. február 29., szerda

Trucks and Old Timers

A minap Balázzsal felkerekedtünk, és megvizsgáltuk a híres amerikai nyergesvontatókat közelebbről is. Utunk során azonban szerencsére belebotlottunk egy nagypapakorú Chevrolet tüneménybe is, aki nagy boldogan modellt is állt a lenyugvó nap fényeiben! :)

Nem adnám vissza, ha hozzám vágnák

Közben elgondolkodtunk Balázzsal, hogy miért mennek ezek az autók 250000 mérföldeket - gyakorlatilag 400000 kilométereket. Egy átlagos európai autó ugyebár ennek a felénél már megkérdezi, hogy nem akarnád-e lecserélni, míg errefelé ez a legoptimálisabb eladási óraállás. Aztán arra jutottunk, hogy nagy valószínűséggel itt a mechanika nincs úgy kiélezve, mint otthon, mert hát ugye nagy a garázs, nyersanyag meg van, az a tengely lehet mindig fél inch-csel vastagabb, nem? Továbbá az a tény, hogy a 87-es oktánszámú benzin a legnépszerűbb, további spekulációkat vet fel, de hát ez van. Nincs idő tovább finomítani, kell a népnek, olaj meg úgyis van sz..ásig :)
No, de ennek a szépségnek sem ez volt az első körtúrája a városban, teszek fel még egy képet, a biztonság kedvéért :

Személyes kedvenc kategória, I. díj

Pamela azonban tovább száguldott velünk a végtelenbe, legalábbis az egyetem másik oldalának parkolójába, ahol végre lencsevégre kaphattuk a gépészmérnöki szakma gyöngyszemeit, mindjárt kettőt is: az amerikai nyergesvontatókat! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de akárhányszor meglátom ezeket a csillogó-villogó dögöket a filmekben, egy picit elakad a lélegzetem és félig tátva marad a szám. Szakmai ártalom? :)

A békés testvérpár
Nem voltunk restek Balázzsal közelebb merészkedni, de ott volt bennünk a kérdés: vajon mi lesz, ha felébresztjük az alvó oroszlánt? Különösen, mikor közvetlenül a hűtőrács előtt álltunk - ha akkor beindították volna a motorokat, szaladhattunk volna alsóneműt cserélni.

Érdekes, hogy amit be lehet krómozni a járgányon, azt bizony be is krómozzák
Ha viszont nem krómoznak, akkor is legalább olyan fényesre polírozzák, hogy a visszatükröződő napsugarak mintegy figyelmeztetően sütik ki a szemed. A személyes kedvenc ebből a sorozatból sem maradhat ki, ezt a képet ráadásul lábujjhegyen készítettem, csak hogy érzékeljétek a méreteket :)

A hattyúkamion
...és ha már a méretekről beszéltünk:

Egy vidám család
Nem biztos, hogy hasonló helyzetben az autópályán is így mosolyognánk - Miami felé kiderül majd :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése